8.11.06

No no nono no no nono no no nono there's no limit


Kun tälle sivustolle mietittiin nimeä, harkitsimme tarkkaan. Keskustelimme viikkoja, mietimme kymmeniä sopivia ehdotuksia. Selasimme läpi sitaattisanakirjoja, luimme tuhansia runoja. Maksoimme kymmenen miljoonaa euroa mainostoimistolle sopivan nimen luomisesta. Soitimme parille tutulle kielitieteilijälle.

Tai siis oikeasti emme.

Maria ehdotti tällaista hassua nimeä. Kannatin ehdotusta, kun en kehdannut tunnustaa, etten tiedä mitä koko sana tarkoittaa. Nono, höh, mikä se nyt on muka olevinaan? Ei-ei? Noh-noh? Dadan vastakohta?

Onneksi apuun tuli jokaisen sivistymättömän sanakirja nimeltä Google. Internetissähän tiedetään kaikki. Kirjoitin hakukenttään Nono, ja kas, löysin Nonoja.

Ensiksiksikin sana on ihan oikeaa suomea, jos uskotaan kotimaisten kielten tutkimuskeskusta:"Interjektio eli huudahduspartikkeli on nimitys vakiintuneille kielellisille äännähdyksille kuten huh, hui, yäk, kääk, oho, nono, jotka osoittavat puhujan affektista reaktiota tapahtuneeseen, sanottuun tai omaan tunnetilaan."

Portugaliksi nono on lukusana, se tarkoittaa yhdeksättä.

F-securen mukaan nono on vaarallinen tietokonevirus. Erittäin totta, ja me sen kuin vain leviämme.

Nono näkyy olevan myös espanjankielinen taidesivusto , italialainen säveltäjä , itävaltalainen designsaitti, aika monen teini-ikäisen ranskalaisbloggaajan suosima bloginimi, hollantilainen klovni, amerikkalainen webhotelli, spammilta suojaava ilmaisohjelma , suomalainen jazzmuusikko ja tietysti urheiluseura .

Ehkä eniten pidin tästä hakukoneen löytämästä selityksestä: "NoNo on yksinkertainen, helppo selittää ja toimii hyvin perhepelinä tai seurapelinä." Näinpä. Tervetuloa pelaamaan ja leikkimään kanssamme.

Artikkelin valokuva: Michelini/Stock.xchng

7 kommenttia:

KirsiMy kirjoitti...

Nonot on mukavia, ne kyseenalaistavat vakiintuneita totuuksia. Jotkut nonot puolestaan heristävät sormeaan niille, jotka liioittelevat tai ilmeisen räikeästi muuntelevat totuutta. Jotkut nonot silittävät rauhoittavasti tai puhuvat rauhoittavasti siihen tapaan kuin yli-innokkaalle koiranpennulle puhutaan. Nonot ovat minusta erittäin vuorovaikutteisia viestijöitä, Valpuri :D

Valpuri kirjoitti...

Olipas kauniisti muotoiltu, kiitos.

Rita A kirjoitti...

Jos joku änkyttää, nonosta tulee no-no-no-no. Voisi ajatella että nono on änkytystä kun joku yritti sanoa vain no.

Italiaksi EI on NO. Sen voi sanoa kahtena tai monena kuten suomen einkin.

NOVE on italian kielessä yhdeksän ja NONO on yhdeksäs.

Öh, kaiken tämän nonottelun jälkeen täytyy sanoa että en läytänyt tietoa siitä mitä blogin nimellä tarkoitatte. Kai sen saa sitten jokainen päättää itte. Kiva.

Anonyymi kirjoitti...

En minä ainakaan tiedä mitä blogimme nimi tarkoittaa. Nimestä pidän juuri siksi, että se on niin monitulkintainen. Kiitos vain, Maria :)

sikuri kirjoitti...

Minä tulin hyväksyneeksi NONO-nimen sen suurempia pohtimatta. Oli kiva lukea tästä artikkelista, miten moninainen "nono" voi olla. Moninainen on tämäkin NONO, kiitos puuhakkaiden tyttöjen. Maria, Luke, Tui ja Valpuri. Nonoilemaan vaan kaikki!

Rita A kirjoitti...

Jos joku äksyilee, Arkiterapeutti Kops rauhoittaa: Nooh nooh... Se on muunnos nonosta :)

Linkitin NONON. Käykääpä katsomassa.

Maurelita kirjoitti...

Ranskaksi Nono on Arnaud-etunimen lempinimi !