2.10.06

Tervetuloa

Nono on neljän bloggaajan (Luke, Maria, Tui ja Valpuri) perustama blogi, joka käsittelee kulttuuria ja muita ajatuksia herättäviä asioita. Nono tulee sisältämäään teemakirjoitussarjoja, haastatteluja, kirjaesittelyjä ja elokuvakritiikkiä. Julkaisemme myös novelleja ja runoja, ja kuva- ja valokuvataidetta.


Alkajaisiksi olemme pyytäneet eri kirjoittajia ottamaan osaa ensimmäiseen teemakirjoitussarjaamme, joka käsittelee seitsemää kuolemansyntiä*. Kukin kirjoittaja on valinnut yhden synnin, josta kirjoittaa. Luvassa on pohdintoja inhimillisistä heikkouksista: ylpeydestä, kateudesta, vihasta, laiskuudesta, ahneudesta, kohtuuttomuudesta ja irstaudesta.

Teemasarjan ensimmäinen kirjoitus, joka käsittelee ylpeyttä, julkaistaan maanantaina 9.10. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

Osin Mielikirjapäivän (10.10) innoittamina olemme myös pyytäneet joitakin uutteria lukijoita kirjoittamaan mieliteoksistaan. Julkaisemme heidän kirjoittamiaan mielikirjaesittelyjä ensi viikolla.

Pyydämme myös lukijoita kertomaan omista mielikirjoistaan. Miksi jokin teos miellyttää, lohduttaa, ihastuttaa? Voit "äänestää" jonkun mieleisesi kirjan puolesta jättämällä kommentin tämän postauksen loppuun. Kiitos.


*Kuolemansynneistä on ollut erilaisia listoja ja näkemyksiä kautta vuosisatojen. Listasimme kuolemansynnit Wikipedian mukaan, mutta tuo lista on aivan hiljakkoin poistettu netistä. Kuitenkin esimerkiksi Jaakko Heinmäen teos Seitsemän syntiä listaa synnit suunnilleen samalla tavalla (vaikka eri järjestyksessä) kuin Wikipedia. Heinimäki käsittelee kirjassaan ylpeyttä, ahneutta, kateutta, vihamielisyyttä, hekumallisuutta, mässäilyä ja hengen velttoutta.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista! Onnea uudelle blogille!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uudelle blogille : )

Maria kirjoitti...

Kiitos SusuPetal ja Louhi.

Anonyymi kirjoitti...

Kulttuuria.... poistin heti varmistimen ja löin ruksin ruutuun!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ruksista :)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, ruksi ruutuun täälläkin. Paljon onnea uudelle mielenkiintoiselle blogille!

Anonyymi kirjoitti...

Odotan innolla NONOn jatkoa! Lycka till!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Sikuri ja Anonymous. :)

Iines kirjoitti...

Onnea uudelle blogille!

Kiitän kirjoitusideasta, jonka kuolemansynneistä sain. Käänsin pakan nurinpäin saadakseni erilaista näkökulmaa ja ollakseni varastamatta ideaanne. Tapani lähestyä asioita ei varmaan miellytä kaikkia, mutta halusin katsoa perinteisten syntien kääntöpuolta ja miettiä, mitä hyvää noissa synneissä voi olla.

Aiheha on yleismaailmallinen, joten ajatuksia aiheesta varmaan ja toivottavasti löytyy muistakin blogeista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, upeaa. Emme ole vielä edes kunnolla aloittaneet, ja joku onnistuu jo kääntämään ideamme ylösalaisin ja rakentamaan siitä jotain ihan omaa.

Inspiraationahan me haluamme toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa! Onnittelut uudesta ja erittäin mielenkiintoisen tuntuisesta blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Alma.

Anonyymi kirjoitti...

hienoa hienoa. kulttuuria ja sen pohdintaa ei ole koskaan liikaa. pitää etsiä teidän kautta aiheita itsellekin ja orastavalle kirjoitusvimmalle :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei, vaikuttaa lupaavalta. Tsemppiä!