6.10.06

Kirjaesittely: Enon opetukset


Petri Tammisen Enon opetukset (Otava 2006) kertoo suomalaisesta nuorukaisesta ja miehestä nimeltä Jussi, joka hapuilee elämässään. Jussin alkoholisoitunut enokin hapuilee, mutta katsoo asiakseen ohjastaa siskonpoikaansa elämää varten.

Romaanin alussa eletään kahdeksankymmentäluvun alkua. Televisiossa vietetään Dianan ja Charlesin häitä. Nuori Jussi ja eno lähtevät sukukahinoitten keskeltä ostamaan enon kuolevalle isälle arkkua. Eno koukkaa matkalla mukaan ystävänsä Myrskyn ja kolmikko suuntaa farmarin nokan kohti kaupunkia. Ihan ensimmäisessa liikkeessä ei kauppoja synny, mutta toisella yrityksellä eno on päättäväinen.

"Tässä liikkeessä myyjä seisoi ovella, arvokkaan oloinen nainen. Eno näytti nyt valmistautuneen, hän käveli sisään kirjekuori kädessä ja kertoi ostavansa tuhannenviidensadan markan arkun, väri puu."

Jos lukija tässä vaiheessa luulee, että miehet pääsevät arkun kanssa kunnialla kotiin, hän erehtyy... (Lue lisää...)

6 kommenttia:

Valpuri kirjoitti...

Nyt harmittaa vielä enemmän, etten ole tätä kirjastosta ihan vielä ehtinyt saada. Polttelisi päästä lukemaan.

Onkos kukaan muu vielä ehtinyt tutustua Enoon ja opetuksiinsa?

Anonyymi kirjoitti...

Minä luin vain kirja-arvostelun lehdessä ja muutamia mainioita katkelmia Marian blogista.

Anonyymi kirjoitti...

Maria on blogillaan ollut innostunut "Enon opetuksista" jo aikaisemmin, joten odottelen hyvää lukukokemusta.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen kirjaa ehdottomasti. Olen kyllä kuullut negatiivisistakin reaktioista teokseen, mutta minä henk. koht. nautin sen lukemisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kirjavinkistä! Pakko se nyt on etsiä käsiinsä seuraavalla kirjastoreissulla.Näppäsin jo "lue lisää",vaan enpäs lukenutkaan!Olet blogillasi jo sen verran antanut vihiä tästä kirjasta,että se on nyt luettava kokonaan! Terveisin Salli.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla, Salli.