Kuusi lainausta ja kuusi kirjoittajaa. Kolme naista, kolme miestä - kaikki suomalaisia. Yhdistä tekstit ja kirjailijat (tekstiotteiden alapuolelta löydät listan kirjailijoista ja heidän kirjoittamistaan teoksista, joista lainaukset on irrotettu):
"Egoisti katsoo oikeudekseen saavuttaa jotakin, menestyä, olla ainakin oman elämänsä sankari ja saada osakseen ihailua. Näin egoisti sortuu virhepäätelmään, joka vähentää hänen kosketustaan todellisuuteen ja sen mukana hyveeseen. Hän yksinkertaisesti alkaa kuvitella liikaa itsestään. Samalla hän unohtaa, että egoismi on vain oman edun asettamista
muiden edun edelle. "
"Moni nainen on kuollut sitten Kamelianaisen ja Nuorena nukkuneen, mutta heidän kuolintavoistaan ei ole syntynyt maailmankirjallisuutta. Moni mieskin on kuollut, ilman että heidän vuoteidensa ympärillä parveilisi ihaileva naisyleisö. Enää keuhkojen märkäpesäkkeistä ei synny runoutta, eikä yskös ylevöitä."
"Todellisuus on sellainen, että sitä nimenomaan tulee lähestyä ja kuvata monella tavalla. Todellisuuden eri aspektit ovat sisäisessä suhteessa keskenään."
"Hiljaisuuden pelko tyhjyyden pelkona nykyihmisen todellisuudessa saa yhden konkreettisen ilmauksensa muzakissa. Mika Taanilan dokumenttielokuvassa Thank You for the Music käsitellään muzakin eri ulottuvuuksia. Tutkimusten mukaan musiikin avulla voidaan joko hidastaa tai kiihdyttä ihmisenaineenvaihduntaa."
"Miksi kirjoittaja valitsee lukemattomista mahdollisuuksista juuri tietyt vaihtoehdot? Miksi hän valehtelee? Onko se lainkaan valehtelemista, kun sepittää tarinan vain ja yksinkertaisesti koska haluaa sepittää ja kertoa tarinoita? Ehkä tiettyjen vaihtoehtojen valinta ei olekaan satunnaista, vaan valinnat ovat muistojemme ja kokemustemme sanelemat, omalla tavallaan loogisisa ja jopa vaihtoehdottomia ja vastaansanomattomia?"
"Sosiaalinen katse kestää muutaman sekunnin. Se on juuri katse, jolla viranomainen tervehtii meitä luukulla. Sen jälkeen muutumme numeroiksi."
Hannele Koivunen: Hiljainen tieto, Otava 2000
Claes Andersson: Luova mieli, Kirjapaja 2002
Ritva Enäkoski: Pistä persoonasi peliin, WSOY 2001
Timo Airaksinen: Todellisuuden kosketus, Otava 1997
Ilona Reiners: Kaipausta ja kannibalismia, WSOY 2005
Eero Ojanen: Ihmisen filosofia, Kirjapaja 2005
Kerro meille kuka kirjoitti mitäkin? Voit käyttää apunasi tietojasi, loogista päättelykykyä tai arvausta.
Oikeat vastaukset löydät täältä.
6 kommenttia:
Pahan heititte : D
Pitäisi käydä kirjastossa ja lukaista nuo kirjat.
Näistä kirjoista olen lukenut vain Claes Anderssonin ja Hannele Koivusen kirjat. Seuraan tilannetta.
Voisikohan kyseisten kirjoittajien yleisestä suuntautumisesta, mielenkiinnon kohteista tehdä johtopäätöksiä? Claes Anderssonin teos käsittelee luovuutta ja etenkin sen yhtä osa-aluetta..?
Saa siis myös arvata!Rohkea....minkä se nyt syökään - tämä on niin kova juttu,että pakko arvata.Leikkimielisyys on kans kova,kiva juttu! Eli tekstien järjestyksessä:Ojanen,Reiners,Airaksinen,Koivunen,Andersson ja Enäkoski. Olkoon menneeks-terveisin
Mihin mahtoi kadota Anderssonin peräpää? Ymmärretyksi varmaan tuli siitä huolimatta!
Väliaikatieto: Sallilla on neljä kuudesta oikein! Erinomaista. :-)
Lähetä kommentti